Морепродукти. Визнані лідери, крім неймовірного смаку, вони ще несуть користь тілу: кальмари – 300 мкг, варені креветки – 110 мкг на 100 г.
Молочні продукти. Щоденний гість багатьох столів – незбиране молоко (до 19 мкг на 100 г), сири та кисломолочні продукти, такі як ряжанка і кефір – в середньому 11 мкг.
Яйця. На одне куряче яйце – до 18 мкг йоду.
М’ясо. Свинина виявилася м’ясом з найбагатшим вмістом йоду- в середньому 16,5 мкг на 100 г готової відвареної продукції, яловичина на почесному другому місці – в середньому 11,5 мкг.
Рослинна їжа – ягоди і фрукти, овочі. Овочі: беззмінний лідер це капуста брокколі (в середньому 15 мкг йоду), насичена йодом і зелень – зелена цибуля, кріп, петрушка, салат, щавель – в середньому 15 мкг, шпинат радує 12 мкг йоду на 100 грамів. Досить багато йоду і в бобових: квасоля – до 12,5 мкг, – горох до 10,5 мкг. Любителів екзотичних фруктів приємно порадує фейхоа (70 мкг), стигла хурма (60 мкг), стиглі ананаси, соковиті дині, мініатюрні бейбі-банани, зелені сорти яблук, всі цитрусові, стиглі сливи, ароматна полуниця і виноград.
Крупи. Лідер серед круп – пшоно (в середньому 4,5 мкг), овес (не більше 4 мкг) і гречка (в середньому 3,5 мкг). Досить багаті мікроелементом пшеничне і житнє борошно – не більше 10 мкг.
Гриби. Серед своїх побратимів лідером визнані печериці (не більше 18 мкг на 100 г продукту).